Translate

Top 10 Interview Questions On Refrigeration System.








1. What is Refrigeration Process?

Ans : The Cooling of or Removal of heat from a system is know as Refrigeration Process.




2. What is C.O.P?

Ans : COP Stands for coefficient of performance and it is the Ratio between the heat extracted and the work done.




3. What is the purpose of Compressor?

Ans : The purpose of compressor is to remove the vapour from the evaporator and to raise its temperature and pressure to a point such that vapour can be condensed with normally available condensing media.




4. What is the purpose of condenser in Refrigeration System?

Ans : The purpose of condenser is to provide a heat transfer surface through which a heat passes from the hot refrigerant vapour to the condensing medium.





5. What is purpose of Expansion Valve in Refrigeration system?

Ans : The purpose of Expansion Valve is to meter the proper amount of refrigerants to the evaporator and to reduce the pressure of liquid entering the evaporator so that liquid will vaporize in the evaporator at the desired low temperature. 




6. What is the purpose of Evaporator in Refrigeration System?

Ans : The purpose of Evaporator is to provides a heat transfer surface through which heat can pass from the refrigerated space or product into the Vaporizing refrigerants.





7. Define Wet Compression?

Ans : If the vapour is not super-heated after compression, then the operation is know as Wet Compression.




8. Define Dry Compression?

Ans : If the Vapour is Super-Heated at the end of compression, then the operation is know as Dry Compression.




9. Define Volumetric Efficiency?

Ans : The Volumetric Efficiency can be defined as the ratio of actual volume of gas drawn into the compressor on each stroke to the piston displacement.




10. Define Sub-cooling ?

Ans : The Sub-cooling is results in increase of COP provided that no further energy has to be spent t obtain the extra cold coolant required.

Follow by Email